Combibrug

Project samen vooruit

Verbinding!

Vanuit onze functie als buurtsport en cultuurcoach is het project samen vooruit ontstaan. Door extra begeleiding te bieden in de vorm van cursussen proberen we voor iedereen alle wegen bereikbaar te houden. 

 

We werken vanuit het oogpunt preventie met een signalerende rol om partijen te verbinden. De basisscholen hebben een grote rol en kunnen kinderen en ouders adviseren om deel te nemen.

Laagdrempelig en voor iedereen!

Wat hebben we te bieden

 • Faalangstheater:
  Bang om fouten te maken, je geeft niet graag presentaties, je maakt niet zo snel sociale contacten, je voelt je snel buitengesloten of je zit niet lekker in je vel.

  Voor faalangst zijn er verschillende manieren om hier (deels) vanaf te komen. Dit kan onder andere door middel van het vak ‘theater’. We leren van elkaar, maar ook vooral door te doen. Dit doen we door middel van improvisatie opdrachten en theateropdrachten. Soms ga je alleen aan het werk, soms in groepjes waarbij je moet samenwerken.

  Ook als je theater niet leuk vindt, zal je verbaast zijn hoeveel plezier je zult hebben. Misschien vind je het spannend, maar ook daar zal je na één les geen last meer van hebben.

 • Training Mindset:
  (helpende en niet-helpende gedachten)

  VAN VASTE- NAAR GROEI- MINDSET!

  Hoe zet je negatieve energie om naar positieve energie? Hoe signaleer je dat en hoe ga je er mee aan de slag. Fouten maken en leren, herkennen van comfort-zone, eigen doelen, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

 • Dansen op de regenboog

  (hoog) sensitieve kinderen
  Samen gaan we op ontdekkingsreis naar wat de kleuren van de regenboog ons te vertellen hebben. We beginnen bij rood, dit is de kleur van de liefde maar ook de kleur van boos zijn. Maar wist je dat rood ook vertelt wie jij bent en hoe je je voelt?

  We gaan aan de slag met knutselen, muziek, geur en natuurlijk kleur!

 • Gym+:
  Voor kinderen die net een extra zetje nodig hebben, motorisch niet mee kunnen komen met hun leeftijdsgenootjes of verbinding zoeken met een sportclub of vereniging.

 • Rots en water:
  Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met Rots & Water, een actieve training waarbij gewerkt wordt aan doelen door een combinatie van spel, sport en gesprek.

  Binnen deze vier lessen staan de volgende thema’s centraal: gevoelens, (zelf-)vertrouwen, zelfbeheersing en samenwerken.

 • Training Brugklasbibbers de Baas:
  Dit is een training voor jongens en meiden uit groep 8 die zich zorgen maken over de overstap naar het voortgezet onderwijs. Ze bibberen bij de gedachte dat ze dadelijk uit hun vertrouwde omgeving weg moeten en een nieuwe start moeten maken. Ze zien daar als een berg tegenop. Ze slapen er slecht van, maken zich zorgen, overzien niet wat hun te wachten staat.

  Er ontstaat stress. Niets is vervelender als je niet weet wat je te wachten staat. Dit kan zich uiten in angsten, boosheid, onverschilligheid, verdriet.